Auton ohjausvarsi

- 2021-11-08-

Jousitusjärjestelmä on tärkeä osa nykyaikaista autoa, jolla on suuri vaikutus ajomukavuuteen ja ajovakauteen. Auton ohjausvarsi (Ohjausvarsi, joka tunnetaan myös nimellä kääntövarsi) auton jousitusjärjestelmän ohjaus- ja voimansiirtokomponenttina, vaikuttaa pyörään erilaisilla voimilla kehoon ja varmistaa, että pyörä kulkee tietyn radan liikkeen mukaan. Auton ohjausvarsi yhdistää pyörän ja auton rungon yhteen pallosaranalla tai holkilla. Ajoneuvon ohjausvarrella (mukaan lukien siihen liitetyt holkit ja kuulakannat) on oltava riittävä jäykkyys, lujuus ja käyttöikä.

Auton ohjausvarren rakenne

1. Vakaajan lenkki

Kun jousitus on asennettu, tukitangon lenkin toinen pää on yhdistetty poikittaiseen tukitankoon kumiholkin kautta ja toinen pää on yhdistetty ohjausvarteen tai sylinterimäiseen iskunvaimennin kumiholkin tai pallonivelen kautta. Poikittaista stabilointitankoa käytetään kodin valinnassa symmetrisesti, mikä voi parantaa toiminnan vakautta.

2. Raidetanko

Jousituksen asennuksen aikana raidetangon toisessa päässä oleva kumiholkki yhdistetään runkoon tai ajoneuvon koriin ja toisen osan kumiholkki pyörän napaan. Tällaista ohjausvartta käytetään enimmäkseen autojen monilenkkijousituksen ja ohjausjärjestelmän raidetangossa. Se kantaa pääasiassa poikittaista kuormaa ja ohjaa samalla pyörän liikettä.

3. Pitkittäinen raidetanko

Pitkittäistä raidetankoa käytetään enimmäkseen vetojousitukseen pidon ja jarrutusvoiman siirtämiseksi.

4. Yksi ohjausvarsi

Tällaista ajoneuvon ohjausvartta käytetään enimmäkseen monilenkkijousituksessa. Kahta yksittäistä ohjausvartta käytetään yhdessä siirtämään pyörien poikittais- ja pituussuuntaiset kuormat.

5. Haarukka (V) varsi

Tällaista auton ohjausvartta käytetään enimmäkseen kaksoistukivarrella riippumattoman jousituksen ylä- ja alavarressa sekä McPherson-jousituksen alavarressa. Varren rungon haarukkarakenne siirtää pääasiassa poikittaiskuormitusta.

6. Kolmiovarsi

Tällaista ajoneuvon ohjausvartta käytetään enimmäkseen etujousituksen alavarressa McPherson-jousituksessa siirtämään poikittais- ja pituussuuntaisia ​​kuormia sekä ohjaamaan pyörien ja korin suhteellista liikettä.